Telefoon : (06) 570 370 02     Mail ons
Nieuws

Geslaagde Himmeldei op 22 juni 2017

Op donderdag 22 juni jl. heeft in het kader van het KVO-B op Bedrijventerreinen Sewei en De Ekers in Joure een gezamenlijke schoonmaak dag, oftewel ‘Himmeldei’ plaatsgevonden. Het geheel stond in het teken van schoon, heel en veilig. In verband met het behaalde Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijven van beide terreinen in 2016 werd deze bijzondere dag dit jaar voor het eerst samen georganiseerd en succesvol uitgevoerd.

Onder het genot van een kop koffie werd de officiële aftrap verricht op het terrein van Dotec. Wethouder Frans Veltman van gemeente De Fryske Marren, onder andere belast met Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, deed het openingswoord. Tevens kwamen bestuursleden Gaatse Westra (Pastiel - Sewei) en Ab Meutgeert (Snijtech - De Ekers) van de beide bedrijvenverenigingen aan het woord. Na een korte toelichting van Jan de Jong op het wel en wee rondom veiligheid en KVO-B, werd de toepasselijke openingshandeling op de zeer warme en zonnige dag, uitgevoerd. De besturen van Sewei en De Ekers zorgden er samen met de wethouder voor dat de wagen van Bernard Atsma er weer als nieuw uit kwam te zien.

De gehele dag werden veiligheidsscans gedaan door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) en waren vertegenwoordigers van politie en brandweer met onder andere een preventietruck aanwezig voor vragen en tips omtrent (brand)veiligheid in en rondom uw bedrijf. Ook werkten onder andere Gemeente De Fryske Marren, Pastiel, Empatec, Dotec, Sappé, Alert, Van der Zee, Kärcher, DVJ, Van Gansewinkel, Atsma Schoonmaak, Friehof Hoveniers en Autopoetsen Joure mee aan dit fantastische gezamenlijke initiatief. Zo werd er machinaal onkruid verwijderd, bewegwijzerings- en verkeersborden schoongemaakt, vertrouwelijk oud papier ingezameld, was er extra tijd voor onderhoud van de groenvoorziening en aandacht voor Bedrijfshulpverlening. De Himmeldei in Joure staat over twee jaar wederom op de agenda van bedrijventerreinen Sewei en De Ekers.

← Terug naar overzicht